Lainavertailussa kaikki lainat

Lähes jokainen meistä tarvitsee joskus jotain lainaksi, ja useimmiten tämä tarve liittyy rahaan. Raha on kuitenkin siitä oikukas kaveri, että sillä on tapana olla vähissä tai jopa kokonaan loppu. Akuutissa tilanteessa ei välttämättä ole voimia saati edes aikaa selvittää parhaita tapoja saada lainaa nopeasti, helposti ja edullisesti.

Onneksi on olemassa luotettavia sivustoja, jotka auttavat tällaisissa tapauksissa, kuten esimerkiksi Lainaanopeasti.net. Tällä sivulla vertailemme markkinoiden tämän hetken parhaat lainat. Voit käydä läpi koko tarjonnan tai hakea sinulle sopivimmat vaihtoehdot lainalaskurin avulla. Voit käyttää kätevinä suodattimina myös parasta arvosanaa, alinta korkoa, nuorille tarkoitettua lainaa tai ilmaista ensilainaa.

Lainavertailu 2020

Lainasumma: - +
  • Suodatus
  • Paras arvosana
  • Alin korko
  • Lainaa 18-20-vuotiaalle
  • Ilmainen ensilaina
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Näytä kaikki

Laina.org sivusto on auttanut meitä lainavertailun tekemisessä.

Pieni tietopaketti lainoista

Lainaviidakko voi alkuun tuntua suurelta ja tiheältä, mutta esimerkiksi vakiintuneet termit helpottavat lainoihin perehtymistä. Laina ei useinkaan ole pelkästään laina, vaan sillä voi olla useita eri nimityksiä, muotoja ja käyttötarkoituksia. Seuraavaksi esittelemme tyypillisimmät markkinoilla olevat lainat erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin.

Pikalaina on yksi sellaisista yleisimmistä lainoista, joita voi hakea internetissä. Nimensä mukaisesti se maksetaan tilille pikaisesti, yleensä heti ja koko myönnetty lainasumma yhdellä kertaa. Aiempien vuosien hirmukorot ovat onneksi vaihtuneet kohtuullisiin korkoihin sekä lainsäädännön että kuluttajien toiveiden ansiosta.

Luottokortti on joko oma maksukorttinsa tai yhdistetty luotto-ominaisuutena pankkikorttiin. Sillä voi maksaa ostoksia huoletta, kunhan maksut pysyvät luotonantajan myöntämän luottorajan sisällä. Tämä laina on kestoltaan lyhyt, sillä tavallisesti se maksetaan takaisin seuraavassa kuussa.

Joustoluotto toimii samaan tapaan kuin luottokortti, mutta ilman konkreettista maksukorttia. Asiakkaalle määritellään henkilökohtaiseen maksukykyyn perustuva luottoraja, jonka sisällä lainaa voi nostaa aina tarpeen mukaan. Maksukykyisimmät voivat saada luottoyhtiöstä riippuen jopa 50 000 euroa joustoluottoa. Luottotilin voi avata jo vaikka hyvissä ajoin ennen todellista tarvetta. Näin laina on tarpeen tullen heti käytettävissä, eikä tämä edellytä kuitenkaan aiempia nostoja.

Asuntolaina on varsinkin Suomessa hyvin yleinen tapa rahoittaa omistusasunnon hankinta. Ostettava asunto toimii yleensä vakuutena, ja toisinaan vaikkapa perheenjäsen voi lupautua lainan takaajaksi. Pankki voi myöntää asuntolainan huolellisten neuvottelujen, harkinnan ja tuloselvitysten jälkeen. Viime vuosina ehdot asuntolainan saamiseksi ovat tiukentuneet, ja esimerkiksi käsirahan osuus asunnon hinnasta on nykyään suurempi kuin ennen.

Kulutusluotto kuuluu heti asuntolainan jälkeen ehkä tunnetuimpiin lainamuotoihin. Se on tarkoitettu kulutukseen, mihin nimikin viittaa, ja se voi olla vakuudeton tai vakuudellinen; monet lainayhtiöt myöntävät tänä päivänä kulutusluottoja ilman vakuuksia. Kulutusluoton määrä vaihtelee, mutta se on varmaa, että 50 000 euron kulutusluotto on jo harvinainen tapaus. Kulutusluotto on nopea ja vaivaton tapa rahoittaa esimerkiksi remontti tai lomamatka.

Autolaina on tarkoitettu upouuden tai käytetyn auton hankintaan. Jos nykyinen auto jätti tienvarteen, bussikortin voi jättää lataamatta, kun autolainan ansiosta kaupoille voi lähteä jo huomenna.

Vertaislaina ei välttämättä ole niitä kaikkein tunnetuimpia lainatermejä, vaikka se onkin yksi ihmiskunnan historian vanhimmista lainaamisen muodoista; nykyaikaan tuotuna se vain toimii verkossa. Kyseessä on laina, jossa rahoittajana ei olekaan pankki tai rahoitusyhtiö, vaan lainasopimus tehdään kahden yksityishenkilön tai sijoittajan kesken. Tällöin lainayhtiön roolina on ainoastaan välikätenä toimiminen, eikä se siis osallistu lainan rahoittamiseen.

Yrityslaina voi olla ajankohtainen silloin, kun suunnitelmissa on yritystoiminnan aloittaminen tai jo olemassa olevan yrityksen laajentaminen. Yrityslainan ansiosta yrityksen toiminta voi kasvaa: esimerkiksi uusien työntekijöiden palkkaaminen tai uudet toimitilat tulevat mahdollisiksi. Reaalivakuuksia ei välttämättä tarvitse, jos lainasumma on pieni, kun taas suuri laina yleensä edellyttää vakuuksia.

Kuinka vertailemme lainat

Olemme vertailleet lainat mahdollisimman objektiivisesti vuosien asiantuntemustamme hyödyntäen. Lainojen kokonaisarvioon vaikuttavat neljä eri osa-aluetta: asiakaspalvelu, ehdot ja joustavuus, hinnoittelu sekä verkkosivusto.

Asiakaspalvelu: Asiakaspalvelun merkitystä ei voi korostaa liikaa, oli kyseessä sitten kivijalkamyymälä tai netissä toimiva lainayhtiö. Hyvä asiakaspalvelu on ystävällistä, sujuvaa ja aina tavoitettavissa. Lainayhtiöiden yleisimpiä asiakaspalvelukanavia ovat puhelin, sähköposti ja chat-yhteys; parhaat käyttävät näitä kaikkia, sillä ihmiset ja asiointimieltymykset ovat erilaisia.

Ehdot ja joustavuus: Hyvän lainan ehdot ovat selkeät ja joustavat. Rahojen tulee olla tilillä nopeasti, ja takaisinmaksuajan pitäisi olla neuvoteltavissa joustavasti. Lyhennysvapaat kuukaudet ja uuden lainaajan koroton laina ovat esimerkkejä joustavan lainan piirteistä.

Hinnoittelu: Lainojen hintahaitari on laaja, ja oikealla valinnalla on mahdollista säästää satasia. Halpa hinta ei kuitenkaan paljon lämmitä, jos muissa vertailumme osa-alueissa on puutteita. Esimerkiksi epäystävällinen asiakaspalvelu voi harmittaa asiakasta niin paljon, että tämä olisi jälkikäteen valmis maksamaan hieman ekstraa sellaisesta palvelusta, josta tulee hyvä mieli.

Verkkosivusto: Verkkosivustoa arvioidessamme kiinnitämme huomiota esimerkiksi niiden selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen. Kaiken olennaisen tiedon täytyy löytyä vaivatta, mihin vaikuttaa paitsi kieli myös sivuston visuaalinen ilme. Kirjoitusvirheitä vilisevä valkoinen teksti vaaleanpunaisella pohjalla ei vakuuta eikä tee vaikutusta. Lainan tärkeimpien tietojen ja ehtojen täytyy olla helposti löydettävissä. Todellisia hinnoitteluperusteita ei saa koettaa salata tai piilottaa.