Lainaa työttömälle

Myös työtön voi saada lainaa nopeasti tilille. Työttömyys ei tietenkään automaattisesti tarkoita, etteikö pankkitililtä löytyisi yhtään rahaa. Joskus rahaa vain ei ole riittävästi, ja silti elämä tuo työtilanteesta riippumatta eteen erilaisia välttämättömiä hankintoja. Työttömän täytyy saada pestä pyykkinsä pesukoneessa siinä missä työssäkäyvänkin. Työttömällä on myös oikeus käydä rantalomilla ja muutenkin nauttia elämästään, ja nautinnollinen elämä harvoin on ilmaista. Onneksi osa lainayhtiöistä ymmärtää tämän eikä vaadi kaikilta asiakkailtaan työpaikkaa tai säännöllistä kuukausipalkkaa. Lainaa voidaan siis myöntää ilman vakuuksia.

Työttömille lainanhakijoille sopivia paikkoja ovat pienlainayhtiöt, jotka tarjoavat alle 1000 euron pienlainoja. Alle 1000 euron lainoissa kaikki yhtiöt eivät vaadi vakitusia tuloja tai selvitystä niistä. Riittää, että lainan hakijan maksukyky on riittävä. Yli 1000 euron lainat ovat käytännössä kulutusluottoja, joissa vaaditaan jo vakituiset tulot, ja niiden hakuprosessi on muutenkin hankalampi kuin pienlainojen hakuprosessi.

Parhaat lainapalvelut työttömälle

Lainasumma: - +
  • Suodatus
  • Paras arvosana
  • Alin korko
  • Lainaa 18-20-vuotiaalle
  • Ilmainen ensilaina
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Näytä kaikki

Etkö löytänyt sopivaa lainaa? Katso lainavertailu

Ehdot lainan myöntämiseksi työttömälle

Työtön saa lainaa, kun hän läpäisee seuraavat ehdot:

  1. Yli 18-vuotias Suomen kansalainen
  2. Ei luottohäiriömerkintöjä
  3. Henkilökohtainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset
  4. Toimiva sähköpostiosoite
  5. Vakituinen osoite Suomessa

Lainayhtiöiden ehdot vaihtelevat; joillakin ikäraja on esimerkiksi jopa 23 vuotta. Kovin monet yhtiöt eivät myönnä esimerkiksi lainaa 18-vuotiaille. Myös muiden ehtojen välillä saattaa olla vaihtelua. Ehtoihin on syytä tutustua huolella ennen lainan hakemista. Jotkin uudet lainayhtiöt voivat lainata rahaa myös työttömälle.

Pikaluotto
Lainaa työttömälle 100-4000€

Miten työtön voi hakea lainaa

Kun sopiva lainayhtiö ja lainatuote ovat löytyneet, ei muuta kuin tuumasta toimeen. Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Lainahakemuksen voi täyttää suoraan lainanmyöntäjän internetsivuilla. Yleensä siellä on vaivatta löytyvä, selkeä lomake, jonka täyttäminen vie vain pari minuuttia. Hakemuksen voi tehdä milloin vain, vaikka taksijonossa aamuyön tunteina. Hakemukset kuitenkin käsitellään asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Joistakin paikoista voi saada alustavan lainapäätöksen välittömästi lomakkeelle syötettyjen tietojen perusteella. Haettua rahasummaa pankkitililleen ei lain mukaan voi saada klo 23–07. Heti klo 7 rahat voivat jo olla tilillä, jos luottotiedot on todettu moitteettomiksi. On kuitenkin syytä muistaa, että mikäli pankkitili ei ole jossakin yleisimmistä pankeista, lainan toimittaminen voi viedä kaksi tai jopa kolmekin pankkipäivää.

Jos henkilökohtainen taloudellinen tilanne on hiemankin epävakaa ja menotkin heilahtelevat, äkilliseen lainantarpeeseen voi olla hyvä varautua etukäteen. Tämä on monin paikoin mahdollista niin, että haetaan lainapäätös ennen varsinaista tarvetta. Näin lainapäätös on valmiina äkillisen rahantarpeen iskiessä, ja laina on päiväsaikaan heti nostettavissa. Vertailu on todennäköisesti tehty täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Summa on niin ikään päätetty etukäteen; ei tarvitse huolestua ylilyönneistä vaikkapa kostean baari-illan päätteeksi. Tällainen varautuminen on erittäin järkevää eikä lainkaan sitovaa. Lainapäätöksen hakeminen etukäteen ei myöskään maksa mitään.

Työttömänä tai töiden välissä

Niin hyvin kuin työttömien lainantarve onkin otettu nykyään huomioon, työtä tekevät ovat yhä parhaassa asemassa lainaa hakiessaan. Epävarmassa työllisyys- ja taloustilanteessa lähes kuka tahansa voi kuitenkin joutua työttömäksi, kun yt-neuvotteluiden seurauksena päätetään irtisanoa jopa puolet yrityksen henkilöstöstä. Irtisanomislappuja jakaessaan yritysjohto ei lähde kyselemään, kuinka paljon kenelläkin on suita ruokittavana tai reissuja suunnitteilla.

Onneksi työttömänä on mahdollista kattaa kuluja vieraalla pääomalla eli lainalla siihen asti, kunnes uusi työpaikka tai muu maksusuunnitelma arjen juokseville kuluille löytyy.

Varsinkin työttömänä kannattaa olla tarkkana lainan kokonaiskulujen suhteen, sillä varsinainen laina ei välttämättä ole sama asia kuin lainan kokonaiskustannukset. Luotettavat lainantarjoajat kertovat selkeästi lainaa hakiessa, mitkä ovat kokonaiskustannukset ja mistä ne muodostuvat. Lyhyttä lainaa netistä hakiessa niin sanottu todellinen vuosikorko ei välttämättä kerro, kuinka korkeiksi lainan kustannukset lopulta nousevat. Työttömänä –tai töiden välissä – on parempi katsoa kuin katua.

Pikaluotto
Lainaa työttömälle 100-4000€