Lainaa 18-vuotiaalle

Oletko 18-vuotias ja tarvitset lainaa nopeasti?

18-vuotiaille lainaa myöntäviä yhtiöitä ei vielä ole kovin paljon, mutta niiden määrä kasvaa koko ajan. On syytäkin kasvaa, sillä nuoret tarvitsevat rahaa siinä missä vanhempikin väki. Nuoret eivät ehkä tarvitse yhtä suuria summia kuin vanhat, mutta heidän rahantarpeensa voi olla sitäkin äkillisempi. Uudet merkkivaatteet bileisiin on aivan yhtä vakavasti otettava tarve kuin omakotitalon remontointi.

Onneksi joiltakin yhtiöiltä voi jo 18-vuotiaskin saada lainaa. Alla olevasta taulukosta näet helposti kaikki yhtiöt, jotka myöntävät lainaa 18-vuotiaille. Huomioi, että lainantarjoajan ikävaatimus voi vaihdella lainan suuruuden mukaan.

Parhaat lainayhtiöt 18-vuotiaille

Lainasumma: - +
  • Suodatus
  • Paras arvosana
  • Alin korko
  • Lainaa 18-20-vuotiaalle
  • Ilmainen ensilaina
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Monthly:
Näytä kaikki

Etkö löytänyt sopivaa lainaa? Katso lainavertailu

Lainaa myös 18-vuotiaalle

On monia luottoyhtiöitä, jotka eivät myönnä lainaa tai edes pikavippiä 18-vuotiaille. Useimmiten ikäraja on 21 vuotta ja sitä korkeampi. On nähty jopa 26 vuoden ikärajoja. Korkealla ikärajavaatimuksella lainayhtiöt vähentävät omaa riskiänsä. Sitä, mihin tämä perustuu, on vaikea sanoa, sillä kyllä 18-vuotias on voinut hoitaa raha-asiansa ihan yhtä hyvin kuin vaikkapa 32-vuotias. Hänellä voi olla jo vakituinen työpaikka ja säännölliset kuukausiansiot. Onneksi siis on kuitenkin muutamia lainayhtiöitä, jotka lainaavat myös 18-vuotiaille.

18-vuotiaan lainavaatimukset ovat käytännössä samat kuin tavallisestikin: Pysyvä osoite, säännölliset tulot jne. Jotkin luottoyhtiöt edellyttävät käytössä olevan matkapuhelinliittymän. Nuoren opiskelijan näkökulmasta lohdullista on, että säännöllisiksi tuloiksi voi riittää esimerkiksi pelkkä opintotuki. Maksuhäiriömerkintä tai muu huolimattomuus raha-asioissa puolestaan voi olla este lainan saamiselle, tai ehkä laina myönnetään, mutta lainan määrä on normaalia pienempi. Joka tapauksessa lainan hakeminen ei maksa mitään, joten aina kannattaa koettaa, vaikka epäilisit, että lainaa ei myönnetä.

Lainapalvelut 18-vuotaalle

18-vuotiaat voivat saada lainaa jopa 10 000 euroa, eikä vakuuksien tai takaajien perään välttämättä kysellä. Mitä suurempi laina on kyseessä, sitä suositeltavampaa on harkita ennemminkin kulutusluottoa kuin pikalainaa, sillä se on yleensä jälkimmäistä edullisempi.

Yksi mahdollinen 18-vuotiaiden lainapalvelu kulutusluoton ja pikaluoton vaihtoehtona on jatkuva tililuotto. Se eroaa perinteisestä pikavipistä siten, että se on nimensä mukaisesti jatkuva eikä kertaluontoinen. Asiakkaalle annetaan tietty luottoraja, joka on aina käytettävissä. Luottosopimus on voimassa toistaiseksi. Tuttu esimerkki jatkuvasta tililuotosta on luottokortti. Tililuoton luottoraja on usein 2000–3000 euron paikkeilla, joillakin luottoyhtiöillä jopa 5000 euroa. Tililuottojen tarjonnan kasvu johtuu muun muassa uusista korkokattomääräyksistä. Tililuottojen kysyntää taas on kasvattanut se, että tililuotot ovat käteviä, sillä lainaa voi myöhemmin nostaa lisää. Enää ei siis tarvitse nostaa pikavippejä monesta eri paikasta. Tililuottojen etu pikavippeihin verrattuna on myös se, että niiden hintataso on alhaisempi ja takaisinmaksuajat pidempiä.

Yleisesti ottaen 18-vuotiaille annettavien lainojen takaisinmaksuajat vaihtelevat muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen.

Joskus kuulee väitteitä siitä, että jatkuvaa tililuottoa ei helposti myönnettäisi 18-vuotiaille. Kuitenkin tänä päivänä myös nuorille työssäkäyville tai nuorille opiskelijoille myönnetään luottokortteja aiempaa enemmän. Etenkin jos opinnot ovat jo hyvässä vauhdissa, luottokortin voi saada. Entä ne usein vaaditut säännölliset tulot? Opintotuki on monen opiskelijan tuloa, joka voidaan katsoa säännölliseksi tuloksi, sillä opiskelija saa sitä jokaisena opintokuukautenaan.

Aina ennen lainan hakemista on suositeltavaa kartoittaa huolellisesti omaa maksukykyään. Kannattaa myös budjetoida menojaan ja tulojaan sekä laatia jonkinlainen henkilökohtainen maksusuunnitelma. Ennen lainapäätöksen hyväksymistä kannattaa lukea ehdot tarkasti läpi. Hämäriltä vaikuttavat ehdot ovat merkki siitä, että lainasopimusta ei välttämättä kannata allekirjoittaa. Voi olla myös hyvä neuvotella vanhempien kanssa. 18-vuotias on jo aikuinen, mutta kuitenkin sen verran nuori ja raha-asioissa vielä kokematon, että vanhempien neuvoja kannattaa kuunnella tarkalla korvalla.

lainasto
Lainaa 18-vuotiaille 100-3000€